10 דברים שחשוב לדעת על נעלי הפוינט המושלמות

יום חמישי 15/09/2016 פורסם על ידי:
10 דברים שחשוב לדעת על נעלי הפוינט המושלמות

1)   קודם כל, קצת רקע: בבלט הקלאסי הרקדנים צריכים להראות קלילים ומרחפים, רקדניות הבלט שרוצות להשיג תחושה של קלילות ולהיראות כמעט על טבעיות משתמשות בנעלי הפוינט להשיג את המטרה.

נעלי הפוינט  הראשונות הומצאו על ידי הכוריאוגרף פיליפו טליוני בשביל בתו מרי, רקדנית מפורסמת במאה ה-19, שתוכל להחזיק מעמד יותר על קצות אצבעותיה, תפחית את המאמץ עליהן ותיראה כמו מרחפת. נעליה היו נעלי סאטן עם סולייה מעור ותפרים לחיזוק בצדדים.

 

2)      קניית נעלי הפוינט הראשונות-  אם אלו הנעליים הראשונות שלך, מומלץ ללכת על נעליים רכות ולעלות בהדרגה את מידת הקושי שלהן ולמדוד אותן בחנות.  המלצה שלנו:  תשימו כרית מעל גרביון/ גרב מדידה ואז תכניסו את כף הרגל לנעל, זה מונע חיכוך וגורם לכניסה חלקה יותר של כף הרגל. חברות מסוימות מציעות דגמי נעלי פוינט לבלרינות מתחילות או למקצועניות, הידועות מביניהן הן סאנשה, בלוך, גיינור, גרישקו וקפזיו.

 

3)      מידה - תקפידו לבחור את מידת הנעל הנכונה. עדיף שהיא לא תהיה גדולה מידיי ותחזיק טוב את כף הרגל. תבדקו שאצבעות הרגליים מופרדות כמו שצריך ולא עולות אחת על השנייה. באביזרים לנעלי הפוינט ניתן למצוא  מפרידי אצבעות  שיעזרו לכן להפריד אותן.

מלבד מידת הנעליים הרגילה, צריך לקחת בחשבון גם את רוחב כף הרגל שלך: האם היא צרה, בינונית, רחבה או רחבה מאוד.

תצטרכו לעלות על פוינט כדי למדוד אותן כמו שצריך. תעשו זאת תוך כדי שאתן מחזיקות בחפץ מסוים או אדם שיעזור לכן לעלות על הפוינט בפעם הראשונה ולאט לאט תיישרו את הרגליים.

4)      כריות-  כדי להקל על המאמץ על האצבעות, יש כריות מיוחדות שתומכות בהן שתוכלו לקנות יחד עם הנעליים. תוודאו שמידת הנעליים עדיין נכונה עבורכן כשאתן שמות את הכריות. יש שלושה סוגים של כריות:  ג'ל,  סיליקון  ובד  כאשר המומלצות ביותר הן כריות הג'ל העטופות בבד אלסטי.  הן דקות, נוחות ומגנות על האצבעות.

 

5)      גומי עבור נעלי הפוינט-  כדי שכף הרגל תוחזק כמו שצריך, עדיף לקנות  גומי  שתוכלו  לתפור  בתוך הנעלייים, 1 ס"מ מאיזור העקב, משני הצדדים של הנעל. הגומי יתפוס את קרסול הרגל יחד עם הסרטים.

6)      סרטי נעלי הפוינט-  קונים 2  סרטים  לכל נעל, בסה"כ 4 סרטים. תחרכו קצת את קצוות הסרטים כדי שלא יפרמו. תקפלו את החלק האחורי של העקב לצורת משולש בבסיס הנעל, בקודקודים שנוצרו, תפרו את הסרטים. קפלו את קצה הסרט שהצד המבריק יפנה כלפי מטה ותפרו בתוך בטנת הנעל כדי שהתפרים לא יופיעו בחזית הנעל.

 

7)      קשירת נעלי הפוינט-  תתחילו בסרט הפנימי של כל רגל כשהליפוף הראשון צריך להיות מעל הגומי שתפרתן, והשני באיזור הקרסול. השאירו חתיכת סרט לקשירה. הסרט השני יהיה מלופף בין הרווח שנוצר בין הגומי לקרסול ומתחת לסרט הראשון. את החתיכות של הסרטים שנשארו תקשרו בקשר כפול שאותו תחביאו מתחת לסרט.

8)      ריכוך נעלי הפוינט-  ישנן שיטות מרובות לריכוך הנעליים. ריכוך תוך כדי עמידה על כריות כפות הרגליים ואז לעבור לפוינט חוזר חלילה. לתת למישהי מנוסה מכן עם פוינט חזק לנעול אותן, ריכוך בידיים על ידי דחיפת קשת הנעל פנימה והחוצה, פן של השיער כדי להגמיש את קשת הנעליים וכן הלאה. לכו על השיטה שהכי יעילה עבורכן.

9)      שמירה על נעלי הפוינט-  חשוב לאוורר אותן ולקשור את הסרטים.

יש מגוון  כיסויים לנעלי פוינט  שישמרו על כך שלא תעלו לבמה עם נעליים מלוכלכות.

 

10)  מניעת פציעות-  לא מומלץ לרקוד עם נעלי פוינט לפני גיל 12! רגלי הילדות עדיין רכות והעמידה הלא טבעית הורסת להן את כף הרגל.
לאט לאט! רומא לא נבנתה ביום ולכן חשוב להתאמן ולהתקדם בקצב הדרגתי עם הנעליים ולא להעמיס יותר מידיי על אצבעות כפות הרגליים שלכן.
חימום זה חשוב! גם לפני אימון עם הנעליים וגם אחרי. אל תזניחו את החימום.

לא להמשיך לרקוד עם נעליים שבורות! עדיף לחזק או להחליף אותן ולא לגרום נזק לכפות הרגליים שלכן.

 

מקווים שמצאתן את המדריך הזה מועיל, נשמח לתגובות שלכן ולייק  בדף הפייסבוק  שלנו.

 

לסרטון הדרכה הקליקו  כאן.

נא להשאיר תגובה...

תגיות:

פרסומים קשורים